Visita a Alcúdia

Cada any la Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró organitza unes sessions amb els escolars d’Alcúdia i Pollença i l’escriptor o escriptora guanyadora del premi Guillem Cifre de Colonya de dos anys abans. I enguany, per tant, em tocava a mi. De la mà de la directora de la biblioteca, na Francina Rincón, he passat dos dies genials! He parlat amb un munt de nins i nines de les escoles d’aquestes dues poblacions, he gaudit del sol i l’ambient d’una ciutat increïble, Alcúdia, he tastat menjars típics mallorquins i he descobert el passat romà d’un indret mallorquí que m’ha arribat al cor.

Els nins i nines havien llegit Les ànimes de Terramorta, el llibre amb el que vaig guanyar aquest premi, i n’hem parlat a bastament, però també hem reflexionat sobre el món del llibre en general, el fet d’escriure, com sorgeixen les idees per escriure llibres, de què serveix llegir… En Jaume, en Jeroni, na Malena, na Paula, na Caterina, n’Auba… tots tenien la seva pregunta a punt. Han estat unes sessions tocades per la frescor i l’espontaneïtat en el marc incomparable d’aquest bastió cultural que és la biblioteca d’Alcúdia.

El meu agraïment més profund a totes les persones que ho han fet possible, començant per na Francina, i també als professors i professores d’aquests nins, a la Caixa de Colonya, a na Cefe de la fonda Llabrés, a l’entrevistadora de l’emissora de ràdio, a la guia del Museu Arqueològic…

Dos dies esplèndids per tancar una llarga i atapeïda temporada!

Los comentarios están cerrados.